Veelgestelde vragen

Hoe werkt het? 

Proefles -> Proefmaand -> Lidmaatschap per maand

Proefles
U kunt telefonisch of via deze website een gratis proefles boeken op uw locatie. Klik op ‘Gratis Proefles’ en vervolgens op uw locatie. Vul het formulier in en kies de gewenste datum. U ontvangt een automatische bevestiging per mail met alle informatie die u nodig heeft. Vragen? Bel 030-7523548. Wilt u de proefles annuleren of wijzigen? Mail dit dan naar info@zilverfitness.nl.

Proefmaand
Binnen 24 uur na de proefles ontvangt u een automatische mail met de vraag of u verder wilt voor een proefmaand. Deze mail ontvangt u alleen als u niet bij een startbijeenkomst aanwezig was, maar bij een reguliere proefles. Via de knop ‘proefmaand boeken’ vult u uw gegevens waar nodig aan en boekt u de proefmaand. Deze loopt 30 dagen en kan ingaan op elk moment. Ook hier krijgt u automatische bevestiging van per e-mail. Tevens ontvangt u een mail om een account aan te maken zodat u lessen kunt gaan reserveren.

Lidmaatschap per maand
Halverwege de proefmaand en nogmaals uiterlijk een week voor het einde van de proefmaand ontvangt u een automatische mail met de vraag of u verder wilt met een lidmaatschap. Via de link in de mail kunt u het gewenste lidmaatschap kiezen en ook hier krijgt u een bevestiging van. U kunt op elk willekeurig moment een lidmaatschap starten. Vervolgens lopen al onze lidmaatschappen per kalendermaand. Vragen? Bel 030-7523548.

Wilt u iets annuleren of wijzigen?
Mail dit naar info@zilverfitness.nl. U krijgt hier een bevestiging van.


Account aanmaken

Account aanmaken
Zodra u een proefmaand boekt ontvangt u een welkomstmail om een account aan te maken. Volg de stappen in de mail. Met uw eigen account kunt u lessen reserveren. De reden hiervoor is dat we daarmee weten hoe druk een les wordt, en de coach kan zich beter voorbereiden. Per type abonnement kunt u een maximaal aantal keer reserveren per maand. Dit zijn de credits.

Wijzigen gegevens
U kunt uw gegevens aan laten passen door ons een e-mail te sturen naar info@zilverfitness.nl, met de wijziging. Denk hierbij aan een nieuw e-mail adres, postadres of aangepaste bankrekening.

Zichtbaar maken van naam en foto
Uw naam en/of foto is alleen zichtbaar voor de andere deelnemers als u dat zelf onder 'mijn gegevens' instelt via de ZilverFitness app. Dit kan niet via de computer. Ook kunnen wij dit niet voor u doen i.v.m. privacy regelgeving. Het is uiteraard het leukst als iedereen uit dezelfde les elkaars naam en/of foto kan zien.

Geen e-mail adres, smartphone en/of computer
Belt u dan met 030-7523548. Wij kunnen dan alles voor u in orde maken.

Wilt u niet iedere keer opnieuw inloggen op de website, dan;

  • Niet klikken op 'uitloggen' als u de pagina verlaat. Alleen de website en/of browser sluiten.
  • De browser sluiten, computer of tablet opnieuw opstarten en daarna opnieuw inloggen wil wel eens helpen.
  • Toetsencombinatie Ctrl+R om de cache te refreshen, of Shift+Ctrl +R.


Reserveren en annuleren van lessen

Reserveren van lessen
U kunt tot 30 dagen vooruit reserveren door te klikken op een lesmoment en vervolgens op 'reserveren'.

Reserveren via de app
Klik op de drie streepjes linksboven, klik op 'Rooster', u ziet dan de huidige week (ga met de pijltjes/driehoekjes naar een andere week), kies de dag en het lesuur uit en klik op ‘Reserveren’. U ziet dan onder andere een overzicht van het aantal inschrijvingen. Scroll naar beneden en klik op ‘Inschrijven’.

Reserveren via de website
Ga naar www.zilverfitness.nl en klik rechtsboven op Login. Klik bovenin op 'Rooster' en ga met de pijltjes/driehoekjes eventueel naar een andere week. Klik op de les waaraan u wilt deelnemen en klik op 'inschrijven'.

Annuleren van lessen
Annuleren gaat op dezelfde eenvoudige manier als het reserveren, alleen klikt u dan op ‘Annuleer deze reservering’. U kunt zich uiterlijk 2 uur van tevoren uitschrijven voor een les zonder een credit te verliezen.

Wachtlijst
Elke les heeft een maximum aantal deelnemers. Mocht het voorkomen dat de les waaraan u wilt deelnemen vol is, reserveer dan toch zodat u op de wachtlijst komt te staan. Als iemand annuleert komt u er automatisch bij te staan en krijgt u ook bericht. Bovendien weten wij dan dat een les drukker wordt en kunnen zo nodig actie ondernemen door extra lesuren toe te voegen.

Wisselen van les op dezelfde dag
In het geval er meerdere lessen zijn op een dag kunt u wisselen van uur door eerst uw eerste inschrijving te annuleren en u vervolgens opnieuw in te schrijven voor het andere uur. U kunt namelijk maar 1x per dag ingeschreven staan voor een les.


Credits

U gebruikt 1 credit per les. U kunt geen credits meenemen naar de volgende maand.

  • 1x p week lidmaatschap = 5 credits/lesmogelijkheden per kalendermaand
  • 2x p week lidmaatschap = 10 credits/lesmogelijkheden per kalendermaand
  • 3x p week lidmaatschap = 15 credits/lesmogelijkheden per kalendermaand
  • Proefmaand = onbeperkt aantal credits/lesmogelijkheden per proefmaand

Soms bestaat een maand uit meer dan 4 weken. Daarom geven we geen 4, maar 5 credits per kalendermaand bij een 1x p week lidmaatschap, enzovoort.


Contributie / Betaling

Wij factureren de contributie van een proefmaand bij aanvang en de contributie van een lidmaatschap rond de 15e van de desbetreffende maand.
Bij het boeken van uw proefmaand kunt u kiezen of u i) per e-mail uw factuur wilt ontvangen en het per keer handmatig overboekt of ii) dat u het per automatische incasso laat afschrijven. In dit laatste geval kunt u tot 3 maanden terug storneren. Mocht u in een later stadium de betalingswijze alsnog willen aanpassen naar een automatische incasso, dan kunt u dit op twee manieren aangeven: 

  1. Door in te loggen via www.zilverfitness.nl en daarna rechtsboven via uw naam naar 'mijn abonnementen' te gaan. Klik vervolgens op 'Automatische incasso machtiging' bij het abonnement waar het om gaat en vul uw rekeningnummer in.
  2. Door ons te mailen op info@zilverfitness.nl met het IBAN rekeningnummer en de tenaamstelling.

Ander bedrag dan verwacht bij start lidmaatschap
Na uw proefmaand kunt u kiezen voor een maandelijks lidmaatschap dat op elk willekeurig moment in kan gaan en dat loopt tot de 1e dag van de nieuwe kalendermaand. Daardoor is de eerste factuur na de proefmaand een bedrag naar rato van het aantal dagen dat u nog kunt lessen in die betreffende maand. Daarna wordt het bedrag per kalendermaand gefactureerd.

Verschil in contributie per locatie
We baseren de ZilverFitness tarieven op de lokale tarieven van onze partners. Deze lokale tarieven verschillen, en zijn door de partners afgestemd op hun eigen voorzieningen en op de plaats/regio. Zo zijn bijvoorbeeld de tarieven in het noorden iets lager dan de tarieven in het westen.


Lidmaatschap opzeggen of pauzeren

Opzeggen 
U kunt uw lidmaatschap per kalendermaand opzeggen. We ontvangen dan graag een berichtje voor het einde van de kalendermaand zodat we dit tijdig kunnen verwerken voor de volgende kalendermaand. Liefst 10 dagen van te voren. Uiteraard horen we graag wat de reden is zodat we onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren.

Pauzeren
Mocht u voor een langere tijd ziek of geblesseerd raken, dan kunnen wij uw lidmaatschap pauzeren. Ook hier ontvangen we dan graag een berichtje over.Hulp nodig? Bel 030-752 35 48

Bel Ons